Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BABY SHOWER

Παρά την κοινή άποψη το baby shower είναι κάθε άλλο παρά μια μόδα της εποχής μας. Το έθιμο της προσφοράς δώρων στη μέλλουσα μαμά προϋπήρχε εδώ και αιώνες. Για πρώτη φορά συναντάμε το έθιμο στους αρχαίους πολιτισμούς των Αιγυπτίων και των Ρωμαίων, ενώ στην Κίνα παραδοσιακά η μητέρα της μέλλουσας μαμάς αγόραζε μωρουδιακά κι ένα μήνα πριν τη γέννηση του μωρού έστελνε τα δώρα στην κόρη της.

Στο δυτικό κόσμο τα δώρα άρχισαν να δίνονται  πριν τη γέννηση του μωρού, σχετικά πρόσφατα. Το baby shower, όπως συνηθίζεται σήμερα, έγινε δημοφιλές στην Αμερική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν μια απλή και μάλλον ήρεμη υπόθεση, με κυρίες να απολαμβάνουν τον καφέ, το τσάι και το γλυκό τους βλέποντας τη μέλλουσα μαμά να ανοίγει τα δώρα.
cropped-best-baby-shower-gifts.jpg
Σήμερα, το baby shower έχει εξελιχθεί σ’ ένα πολύ όμορφο πάρτι, με γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια, φανταχτερή διακόσμηση, δώρα κι αρκετές καλεσμένες. Συνήθως, διοργανώνεται από τις στενές φίλες, τη μητέρα ή την αδερφή της μέλλουσας μαμάς οι οποίες αναλαμβάνουν και το κόστος του πάρτι. Τελευταία, και μάλιστα ολοένα και συχνότερα μας αναθέτουν τη διοργάνωση οι μπαμπάδες του μωρού, θέλοντας να κάνουν έκπληξη στη σύντροφό τους. Το πάρτι μπορεί να γίνει στο σπίτι της μέλλουσας μαμάς, αλλά είναι ακόμη ωραιότερο να όταν γίνεται στο σπίτι κάποιας από τις διοργανώτριες αφού συνήθως είναι πάρτι έκπληξη. Οι καλεσμένες έρχονται σε συνεννόηση για τα δώρα που δωρίζονται στο πάρτι και που παραδοσιακά τα πηγαίναμε  μετά τη γέννηση του μωρού.
Είναι  ξεκάθαρο ότι το baby shower είναι μια πολύ πρακτική λύση να γλυτώσουν οι γονείς από πιθανές αλλαγές ή αγορές που θα έκαναν οι ίδιοι. Κάτι όμως που δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι να το βιώσει κανείς, είναι ότι αυτή η υπέροχη γιορτή δίνει στη μέλλουσα μαμά την ευκαιρία να χαλαρώσει και να περάσει όμορφες στιγμές μόνιμα χαραγμένες στη μνήμη της. Τολμήστε το!!!